2021 YILI ÖLÇÜ TARTI ALETLERİ VE KÜTLE SETLERİ HAKKINDA..!

Değerli Meslektaşlarımız;

Eczanelerimizde kullandığımız terazilerin gram takımlarının 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince 2 yılda bir periyodik bakımlarının yapılması gerekmektedir.

Konuyla ilgili olarak eczanelerimizin 2 işlem yapması gerekmektedir. (Terazi muayene işlemi ve Gram takımı muayene işlemi)

1-Terazi Muayene İşlemleri

Hassas Terazi Kontrolü için başvurmak isteyen üyelerimizin aşağıda bulunan ve anlaşmalı olduğumuz Den-Kal Ölçü ve Tartı Aletleri’ne ait dilekçeyi çıkartarak örnekteki gibi doldurup kaşe ve imzadan sonra görüntüsünü 0 551 704 14 10 numaralı telefona WhatsApp üzerinden veya aytunacagri@gmail.com mail adresine 21 Şubat 2021 tarihine kadar iletmeniz gerekmektedir.

Terazi muayene ücreti olarak resmî gazetede belirtilen 105,72 TL. bedel terazi muayene bitiminde Servis tarafından alınacaktır ve 2 yıl geçerli olmak üzere Damga yerine geçen belge düzenlenip verilecektir.

Örnek Muayene Formu İçin Tıklayınız…

Boş Başvuru Formu için Tıklayınız…

2- Gram Takımı Muayeneleri İşlemleri

Terazilerde kullanılmakta olan kütleler için muayene başvuruları, 01.01.2020 tarihinden itibaren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden alınmaktadır. Meslektaşlarımızın muayene işlemleri için başvurularını, Şubat ayı sonuna kadar yapması gerekmektedir.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere idari para cezası verileceği belirlenmiş olduğundan, meslektaşlarımızın konu hakkında azami dikkat göstermesi önemlidir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

2020 yılında muayene yaptıran eczaneler için tıklayınız…