(GÜNLÜ) 2020 YILI TERAZİ VE GRAM TAKIMI İŞLEMLERİ...

Değerli Meslektaşlarımız;

Eczanelerimizde kullandığımız terazilerin gram takımlarının 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince 2 yılda bir periyodik bakımlarının yapılması gerekmektedir.

Konuyla ilgili olarak eczanelerimizin 2 işlem yapması gerekmektedir. (Terazi muayene işlemi ve Gram takımı muayene işlemi)

Terazi Muayene İşlemleri

Hassas Terazi Kontrolü için başvurmak isteyen üyelerimizin aşağıda bulunan ve anlaşmalı olduğumuz Çalışkan Ölçü ve Tartı Aletlerine ait dilekçeyi 2 nüsha doldurarak (Bir dilekçe kontrollerde gösterilmek üzere eczanede kalacak, diğer nüsha Eczacı Odası’na iletilecektir.) 07/02/2020 Cuma günü mesai bitimine kadar odamıza iletmeleri gerekmektedir.

Terazi muayene ücreti olarak resmî gazetede belirtilen 82,10 TL. + KDV = 96,87 TL. bedel terazi muayene bitiminde Servis tarafından alınacaktır ve 2 yıl geçerli olmak üzere Damga yerine geçen belge düzenlenip verilecektir.

Dilekçe İçin Tıklayınız....

Gram Takımı Muayeneleri İşlemleri

Terazilerde kullanılmakta olan kütleler için muayene başvuruları, 01.01.2020 tarihinden itibaren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) https://basvuruportal.tse.org.tr/ adresi üzerinden alınmaktadır. Meslektaşlarımızın muayene işlemleri için başvurularını, Şubat ayı sonuna kadar yapması gerekmektedir.

Gram ve kütlelerin muayenesi için TSE’ye gönderim sürecinin ne şekilde yürütüleceği konusunda, TSE ile görüşme yapılmış olup, bu sürecin henüz planlanma aşamasında olduğu ve bu konuda ayrıca bir bilgilendirme yapılacağı bilgisi alınmıştır.

3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrası gereğince; Beyanname vermeyen, damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletlerini kullanan kişilere idari para cezası verileceği belirlenmiş olduğundan, meslektaşlarımızın konu hakkında azami dikkat göstermesi önemlidir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

EK-1: Ölçü Aletleri Başvuru Kılavuzu

EK-2: Ölçü Aletleri Ücret Tarifresi

2019 yılında terazi beyanı veren eczaneler…