Denizli Merkez nöbetçi eczanelerin kan ürünü reçetelerini karşılamalarında yapılan düzenleme hakkında;

Sayın meslektaşımız,
Bilindiği gibi Denizli Merkezde 7 tane nöbetçi eczanemiz bulunmaktadır. Odamızdan dağıtımı yapılan ve/veya kota dahilinde olan reçeteler hasta/hasta yakının nöbetçi eczanelere gitmesi durumunda buralardan kotalarına işlenerek reçeteler karşılanabiliyordu. Bu durum özellikle kan ürünü reçetelerinde eczanelerin kota fazlalığı dolayısıyla eczaneler arası dengesizlik yarattığından 13 Ocak 2020 Pazartesi gününden itibaren merkezde bulunan nöbetçi eczaneler içinden kan ürünlerini karşılayabilecek nöbetçi eczaneler oda web sayfamızda ayrıca yazılacaktır.
Sistemin başlamasından itibaren web sayfamızda adı yazan nöbetçi eczane dışında ismi olmayan eczane karşılayamayacak ve ismi olan eczaneye yönlendirme yapacaktır. Hasta mağduriyetini engellemek için hasta diğer eczaneye gönderilmeyip, hastanın gittiği eczane karşılayacak olan eczaneyle bağlantıya geçecektir. Gerekli düzenlemeleri yapmadığı tespit edilen eczaneler sıralı dağıtımdan çıkarılacaktır.